Jaro Karkinen

Jaro Karkinen on 1993 syntynyt kirjailija. Hänen esikoisteoksensa, 1900-luvun alun Japania fantasianomaisesti kuvaava Krysanteemisyksy, julkaistiin 2016 Marketiimin kustantamana. Hänen toinen teoksensa, joka ilmestyy jouluksi Varjon kustantamana, seilaa avaruuslaivalla kartoittamaan aivan toisenlaisia vesiä, sillä kyseessä on universumin ihmeillä herkutteleva scifi-ilottelu.

Karkinen asustelee Jyväskylässä vaimonsa ja pienen koiransa kanssa. Siellä hän myös suorittaa loppuun viimeistä vuottaan yleisen historian opinnoista. Tuskin on siis yllättävää, että hänen suosikkityylilajinsa on historiallinen romaani maustettuna himppusella taikaa, joskin hänen kirjallinen sydämensä sykkii myös vahvasti scifille. Innoitusta hänelle ovat vuosien varrella antaneet niin Waltarin kirjat, avaruusseikkailut 2001:stä Babylon 5:seen kuin myös ala-asteella opettajalta saatu pieni kirjoitusvihkonen, johon sai rustailla omia tarinoitaan jahka oli ehtinyt tehdä kaikki muut tehtävät.

”Ja hienon juonen oletkin rakentanut! Siinä on ollut kaikki elementit: vaihtelevia maailmoja, romantiikkaa, ilkeä kaksoisveli, ilkeä vaihtoehtoinen versio minusta, hyväntahtoinen vaihtoehtoinen äyriäisversio minusta, söpöjä lapsia ja yksi söpö marsukin, jopa kaksivaiheinen loppuvastustaja — oikein hienoa!”

- maailmankaikkeuksien ylipresidentti, herra Richard 3. William